09.03.2024

29. Haftanın Lideri Galatasaray

   Süper Lig'de 29. hafta açılış maçında RAMS Park'ta Çaykur Rizespor'u ağırlayan lier Galatasaray rakibini 6 - 2 mağlup etti ve liderliğini devam ettirdi.

   9. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda kafalardan seken top yay üzerinde Derrick Köhn'ün önüne düştü ve Galatasaray'ın devre arasında transfer ettiği genç oyuncu sol ayağıyla güzel bir gol attı ve takımı 1 - 0 öne geçirdi. Bu gol ayrıca Köhn'ün Galatasaray forması ile ilk golü oldu.

   31. dakikada Icardi'nin pasında topla buluşan Zaha'nın sol çaprazdan vuruşu kaleciden döndü ve dönen topu Torreira ağlara gönderdi.

   38. dakikada elle oynama sonucu serbest vuruş hakkı kazanan Çaykur Rizespor'da Shelvey atışı pas olarak yanındaki Hojer'e verdi ve Hojer uzak mesafeden farkı 1'e indirdi.

   40. dakikada Mertens'in pasında Kerem Demirbay gelişine vurdu ve mükemmel bir golle farkı tekrar ikiye çıkardı.

   45. dakikada sahneye yine Kerem Demirbay çıktı, bu kez Icardi'nin pasında yine ceza sahası dışından sol ayağıyla maçı 4 - 1'e getirdi.

   61. dakikada Olawoyin'in düşürülmei sonucu kazanılan serbest vuruşta Hojer'in vuruşu barajdan sekti ve son dokunuşu yapan Olawoyin farkı 2'ye indirdi.

   Bu golden üç dakika sonra Mertens'in yerde kalması sonucu kazanılan penaltıyı Kerem Demirbay gole çevirdi ve kendisinin 3. takımının 5. golünü kaydetti.

   RAMS Park'ta perdeyi kapatan golü ise Tete'nin pasında Icardi kaydetti.