06.03.2024

Süper Lig'de 28. Hafta Panoraması

   Süper Lig'de Beşiktaş - Galatasaray derbisinin de oynandığı, düşme hattının kızıştığı, Avrupa yarışındakilerin puanları bir türlü denkleştiremediği 28. haftaya hep birlikte bakalım.

   Haftanın en kritik mücadelesi Dolmabahçe'de oynandı. Beşiktaş derbide Galatasaray'ı konuk etti. Vasat bir futbolun oynandığı maçta Galatasaray karşılaşmayı rakip oyuncu Al Musrati'nin 2. dakikada kendi kalesine attığı gol ile 0 - 1 kazandı ve Fenerbahçe'nin de kazandığı haftada liderliğini sürdürdü.

   Lig'de son 3 haftadır kazanan Trabzonspor ise efsanesi Fatih Tekke'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Alanyaspor'a konuk oldu. Ev sahibi ekip karşılaşmayı 3 - 1 kazanırken, Trabzonspor üçüncülükteki en dişli rakibi Beşiktaş'ın da kaybetmesiyle haftayı yine üçüncü sırada tamamladı.

   Son 10 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Adana Demirspor ise evinde konuk ettiği Karagümrük'ü 1 - 0 mağlup etti ve hafta içi Galatasaray'ı kupadan eleyen İstanbul temsilcisine puan bırakmadı.

   Lig'de üst sıraları zorlarken bir anda galibiyete hasret kalan Çaykur Rizepor sonunda evinde bir galibiyet aldı. Kayserispor'un 3 - 0 kaybettiği maç, Burak Yılmaz'ın da Kayserispor başındaki ilk mağlubiyeti oldu.

   Haftalardır düşme potasına demir atan Konyaspor bu hafta deplasmanda küme düşmeme mücadelesi için çekiştiği Pendikspor'u 0 - 2 mağlup ederek, düşme potasının üstüne çıktı.
   Daha önce alt lige düşmeme mücadelesini konu alan haberimize buradan ulaşabilirsiniz, Düşme Potası Kalabalık